Kako se riješiti tog nesretnog kašlja?

Kašalj može biti poprilično iritantan, a isto tako može strašno iscrpiti organizam što opet može dovesti do drugih problema.

Što zapravo dovodi do kašlja?

To mogu biti različite prehlade, viroze, gripa, ali u zadnje vrijeme sve više alergije koje ne muče samo mlade, djecu, nego apsolutno sve uzraste, a razlog naravno leži u slabijem imunološkom sustavu.
Kod alergija i prehlada kašalj se uglavnom javlja kao posljedica dugotrajnog curenja nosa, što kasnije pokušavamo izbaciti iako malo teže.
Ako malo bolje pogledate u zadnje vrijeme se mogu naći zaista različiti preparati koji vam pomažu, olakšavaju iskašljavanje, neki sa malo ugodnijim okusom dok neke jedva da možemo pomirisat.
Velik dio stručnjaka se složio da su najbolji načini za otklanjanje kašlja svakako prirodni preparati sa što manje kemije i ako je vaše dijete to što ima problema sa kašljom za što već polako sumnjate da je alergija a ne prehlada, tada pokušajte sa medom.
Danas ih na tržištu ima različitih od onih koje ljudi sami spravljaju, jer su sigurni da su stavili sve najbolje sastojke do velikog broja proizvođača meda koje možete naći u apotekama, samo je razlika u okusu, a svi više manje nude isto, ublažavanje kašlja do potpunog uklanjanja.

Od prirodnih preparata sve se više spominju eterična ulja anisa, komorača, timijana, majčine dušice koji djelujuju antiseptički, spazmolitički olakšavajući iskašljavanje.

Za djecu se preporuča pržena kamilica na maslinovom ulju, što se stavlja kao obloga.
Kao što vidimo puno je prirodnih preparata koji se najviše preporučuju za rješavanje sluzi i to najviše kod same djece da ih ne bombardiramo sa lijekovima dok su još mali.

 

Izvor :www.mojedijete.com

 


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori